fbpx

Твоето здравје и безбедност ни се приоритет. Поради состојбата предизвикана од COVID-19, сега сите Академии се достапни за следење онлајн. Дознај повеќе.

АКАДЕМИЈА ЗА
ПРОГРАМИРАЊЕ

Биди дел од супер-интензивна 40 или 36 неделна програма на Академијата за Програмирање и од почетник стани програмер со работа на 3 реални апликации

Зошто да учиш во Brainster?

Учи под директно менторство на експерти од областа

Нашиот тим од програмери, експерти има долгогодишно искуство од работење во областа. Менторскиот пристап и посветеноста ќе ти донесат незаменлив увид во предизвиците кои ги носи професијата.

Учи по програма подготвена од професионалци

Супер-интензивна програма изградена од нашиот тим на професионалци, базирана на последните вештини и технологии кои се применуваат во IT компаниите.

Изгради портфолио со работа на 3 реални апликации

Стекни програмерски вештини со работа на реални апликации. Изгради портфолио од реални проекти кои ќе ги работиш во тим и сам, под менторство на инструкторите и партнерските компании.


4

ПАТИ ВО НЕДЕЛАТА


40

НЕДЕЛНА ПРОГРАМА


20

ПРЕДИЗВИЦИ


3

РЕАЛНИ АПЛИКАЦИИ

Како да станеш програмер?

IT секторот нуди најперспективни и најплатени кариери со сигурна иднина, бидејќи способноста да се напишат компјутерски  програми  е несомнено една од најдобрите вештини што може да ја видиш во денешниот свет.

Владеат стереотипи дека не секој може да биде програмер, но со помош на нашата супер-интензивна програма ќе се стекнеш со технички вештини и секој следен предизвик нема да ти претставува проблем.

Без разлика на твоето образование или работно место, програмирањето не е веќе ненадминлива пречка бидејќи со Академијата за програмирање, со 40 или 36 неделната програма ќе бидеш спремен/на за почеток на твојата нова кариера. Дополнително ќе добиеш бесплатна двомесечна претпрограма за побрзо и полесно да стигнеш до посакуваната цел.

На Академијата за Програмирање ќе научиш повеќе од еден програмски јазик и ќе работиш на 3 реални апликации кои што ќе те подготват за твојата прва работна позиција како Full Stack или Front-end програмер.

Можеби претпоставуваш што те очекува низ целата академија, но не можеш ни да претпоставиш што те очекува во една работна недела на академијата:

 • 2 предавања
 • 1 вежби 
 • 1 менторска сесија
 • Неделен предизвик
 • Тимска работа

Нашите програми се базираат на последните вештини и технологии кои се применуваат во IT компаниите.

Талентите од Академијата се вработија во компании како DoxTeam, Bright, Steets… и се доказ дека програмирањето веќе не е недостижна професија.

Ние ќе го следиме твојот напредок заедно со нашите Learning Partners и инструктори, и ќе се посветиме да ги поврземе и задоволиме двете страни.

Се двоумиш помеѓу frontend и fullstack насока?

Погледни го ова едночасовно бесплатно предавање со Ивица, нашиот CTO кој воедно е и инструктор на академијата, и добиј одговор на сите прашања поврзани со frontend и backend технологиите, различностите во секојдневната работа и потенцијалот за градење на кариера како програмер

Изработка на реални проекти

Апликација за клиент Colony

HR Tools е проект изработен од наши студенти за клиентот Colony. Досега има илјадници корисници во повеќе од 27 држави. Целта беше студентите да научат да градат респонзивна веб страна, со форми за регистрација, администраторски панел и филтри. 

Прво наградена апликација за глувонеми лица

Апликација изработена од наши студенти за која компанијата ја доби националната награда за општествено одговорна компанија за 2019 година. Преку 1.000 кoрисници.

Интерактивна апликација за клиент Laika

Идејата за изработка на овој проект беше студентите преку изработка на реална интерактивна веб страна да научат да прогрaмираат. Има корисници од 4 држави.

Инструктори

Одбери Академија

За кого е оваа Академија?

 • За почетници со малку и без искуство во програмирање
 • За оние кои сакаат да ја променат својата кариера
 • За оние кои сакаат да научат програмирање, но не знаат од каде да почнат
 • За оние кои сакаат предизвици и имаат желба постојано да се надградуваат
 • За амбициозни претприемачи кои сакаат да ги постават темелите на својот бизнис

Нашите студенти без претходно искуство од програмирање се вработија во компании како DoxTeam, Bright, Steets… и ја исполнија нивната цел да станат програмери. 

 Дали и ти ја имаш истата цел?  

Август
2020

0 слободни места
2100
 • На 20 месечни рати без камата
Full online

Октомври
2020

0 слободни места
2100
 • На 20 месечни рати без камата
Full online

Март
2021

уште 15 слободни места
2100
 • На 20 месечни рати без камата
Full online


Начин на аплицирање

1

Пополни ја апликацијата со твоите податоци

2

Ќе договориме информативна средба што ќе ја направиме онлајн

3

Почни да учиш за кариера
од соништата

Следната група на Академијата ќе започне наскоро, а часовите ќе се одржуваат четири пати неделно, во работни денови, од 17:00 и 19:30, со времетраење од 2 часа.

Групата ќе биде составена од 22 учесници, а селекцијата на кандидати е во тек.

Дамјан Дичоски

Без претходно искуство од програмирање. По завршувањето на академијата се вработи како програмер во DoxTeam.

Благица Стојановска

Без претходно искуство од програмирање. По завршувањето на академијата се вработи како програмер во Steets

Алек Јаневски

Без претходно искуство од програмирање. По завршувањето на академијата се вработи како програмер во Bright Box

Елизабета Спировска

Без претходно искуство од програмирање. По завршувањето на академијата се вработи како програмер во Melon Technologies


400+

Обуки


8000+

Студенти


85%

Вработување


100+

Партнери за вработување

Што има во Brainster?

Нови практиканти во Brainster

3 месечна пракса, одличен jump-start за нивните кариери како tech professionals.

Brainster се шири во Виена

Brainster стана глобална компанија со лансирање на платформата во Виена. Секоја програма претставува life-changing experience.

Brainster доби засилување!

"Вода стои, Brainster не" како што би кажал Ивица Пешовски, новото засилување во нашиот тим.

Останати слободни места: 15

Бројот на студенти е ограничен поради формирање на оптимални групи за работа кои ќе овозможат најтемелно учење.

 

 6 делумни стипендии за најдобрите кандидати и Можност за финансирање преку opportunity FUND

ЦЕНА НА АКАДЕМИЈАТА – 2100 EUR на 20 месечни рати
без камата

За повеќе информации околу Академијата и можностите за финансирање, јавете се на тел: 071 320 101

Често поставувани прашања:

Оваа Академија е за тебе ако си амбициозна и љубопитна личност која има пасија за учење и сака да расте во tech кариера и да работи како Full Stack или Front-end developer. За да се запишеш на Академијата не ти е потребно предзнаење. Нашата подготвителна програма ги обучува студентите со потребните предзнаења за успешен старт на програмата. Така што целата група студенти ќе има еднаков почеток. Секако, секогаш е плус за студентите ако имаат искуство или љубов кон software development.

Ако успешно го одбраниш завршниот проект, добиваш диплома. Најважно е дека ние ќе те обучиме од самиот почеток со сите алатки и вештини кои во моментот ги бараат  IT компаниите кај професионалците. Програмата е креирана од професионалци во индустријата за професионалци во индустријата. По завршување на нашата Академија ќе добиеш задолжителна пракса и можност за junior вработување.

Со пополнување на формуларот за апликација, влегуваш во нашата база на апликанти со останатите потенцијални студенти. Во рок од 24 часа, очекувај повик од наш претставник за да договорите датум и време за online средба.

По средбата или интервјуто координаторот има состанок со тимот од Академијата и ги претставува кандидатите кои аплицираат т.е. нивната позадина, слободно време за академијата, желба за посветеност, кариерни аспирации, mindset и причини зошто се одлучиле за Full Stack или Front-end Академијата. Ова го правиме со цел да ги препознаеме студентите кои се „doers“ што ќе го прифаќаат нашиот no-bullshit approach”. Убедени сме дека луѓето со љубопитен ум и широко познавање од многу области се најдобрите кандидати за оваа Академија.

Да. Отворени сме за апликации и кога е групата е пополнета. Ќе имаш можност да имаш резервирано место за интервју и можност за влез во наредната група на Академијата. 


За нас:

Brainster e компанија за едукација која комбинира податоци, врвен наставен план, експертиза и ефективна стратегија за учење вештини како Data Science, програмирање, маркетинг, дизајн, Software Testing и WordPress.

Нови практиканти
во Brainster

9 студенти, под менторство на Ивица Пешовски и Дијана Димитриевска започнаа со работа на 2 реалени проекти, кои ќе имаат социјална компонента и ќе помогнат на илјадници луѓе. Целта на праксата е да научат практични вештини но и студентите да ја почуствуваат моќта која ја имаат како програмери и дизајнери да менуваат животи на луѓе. 

Brainster се шири
во Виена

Лансирањето на Brainster во Виена означува огромно достигнување за растот на нашиот екосистем и е почеток на нашите планови за проширување во 2020. Ние ќе продолжиме да инвестираме во знаење, таленти, нови кариери, инструктори, програми со цел да ги поддржиме сите таленти.

Brainster доби
засилување!

Ивица Пешовски е новото засилување во нашиот тим. Магистер по софтверско инженерство со повеќе од 7 години активна работа. CTO во Brainster и инструктор на Академијата за програмирање.