fbpx

Академија за Front-End програмирањe

Преглед

Целта на Академијата за Front-End Програмирање е да ги трансформира учесниците од почетници во професионални Front-End програмери. Преку супер-интензивна 36 неделна програма + 8 недели довршување на финалниот проект, симулација на реална работа и изработка на вистинска Web апликација, се навлегува длабоко во програмерската логика, од програмскиот јазик па сѐ до бизнис стратегијата на апликацијата. На крајот од Академијата учесниците ќе имаат направено 3 комплетно функционални Web апликациии на кои ќе се гордеат и ќе ги лансираат како готови Web решенија. По завршувањето на Академијата започни нова кариера како програмер, вработи се во некоја од нашите партнерски компании или започни твој бизнис.

За кого е наменета?

За оние кои сакаат промена во кариерата

Не си задоволен од она што го работиш, од секогаш си сакал/a да бидеш Front End програмер но не знаеш од каде да почнеш? Никогаш не е доцна за да започнеш нова и успешна кариера.

Почетници

Не е потребно големо претходно искуство. Од нашите учесници бараме љубопитност, посветеност и решителност за постојано учење. Ако сакаш да научиш да дизајнираш Web апликации од почеток, оваа програма е за тебе.

За амбициозни претприемачи

Имаш бизнис идеја, се обидуваш да креираш твој производ и Web апликацијата е неизбежен дел? Научи да програмираш и постави ги темелите за твојот нов бизнис.

Професионален развој

Работиш со Front End програмери и сакаш да го разбереш нивниот јазик? Оваа академија ќе ти овозможи унапредување и развој на твојот бизнис.

Што ќе научиш?

Web-развој

Што значи целиот код и како се пренесуваат дизајнот и функциoналностите на уредот.

JavaScript

Како твојата страна да ги добие сите фунционалности кои ти се потреби, со цел да се направи поголема интерактивност.

Git

Како да работиш во тим кој што е задолжен за еден ист проект, притоа секој да го има истиот код.

jQuery

Како да пристапуваш до елементите во DOM. Справување со eвентите, додавање на елементи и динамичко креирање на содржина.

HTML & CSS

Како да ја изградиш и да го добиеш посакуваниот изглед и динамики на Web страната.

AJAX

Како да преземаш податоци од сервер, без претходно да ја вчитуваш твојата страна? Динамичко додавање на елементи од сервер.

Bootstrap

CSS библиотека која ќе ви го олесни градењето и на структурата и изгледот на Вашата Веб страна

React

При креирање на поголеми веб страни, со React ќе научиш како да го поделиш проектот на помали компоненти кои подоцна ќе можеш повторно да ги користиш.

Стани Front-end developer

Научи од експерти

Добиј менторство и инструкции од професионални програмери. Биди еден од оние 4000+ луѓе кои поминале низ нашите програми.

Работи на реални апликации

Учи да програмираш додека градиш вистински Web апликации. Навлези длабоко во програмерската логика преку симулирање на реална работа.

Вработи се

Добиј менторство и инструкции од професионални програмери. Биди еден од оние 4000+ луѓе кои поминале низ нашите програми.

Програма

1. Дефинирање на целите
2. Историја на програмирање и објаснување на технологиите кои ќе се користат

1. Инсталирање на Sublime
2. Работење во тимови (Git versioning)
3. Запознавање со концептите и технологиите (OOP, PHP, Laravel)
4. Инсталирање на LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP)

1. Basic command line commands
2. Creating a new project with Git
3. Cloning, branches, merging
4. GitLab

1. Intro – Explaining what HTML is all about ?
2. Most used HTML tags
3. Meta tags
4. Tables
5. Lists
6. Forms
7. HTML Best Practices

1. Intro – Why do you use CSS?
2. Text properties
3. CSS Units
4. Box Model
5. Background-properties
6. Positioning, float
7. Media queries
8. CSS Best Practices

1. Intro – Why do you use Bootstrap?
2. Grid (Rows, Columns, FlexBox)
3. Basics (Typography, Text-alignment, Floats, Breakpoints)
4. CSS Components (Buttons, List groups, Forms, Input groups, Tables, Pagination)
5. JavaScript Widgets (Carousel, Tooltip, Collapse, Popovers, Modals)
6. Bootstrap Best Practices

1. Време за правење на проектот: 2 недели

1. Intro – The power of JavaScript, and why should you use it ?
2. Syntax, variables
3. Conditions
4. Loops
5. Functions
6. JavaScript Best Practices

1. Intro – Why should you use jQuery?
2. Syntax
3. Selectors (Basic selectors, Content filters, Child filters)
4. Attributes/CSS (Attributes, Data, Offset, Width/Height)
5. Manipulation (DOM Insertion, Removal, Replacement)
6. Traversing (Filtering, Tree Traversal)
7. Events (Browser Events, Form Events, Mouse Events, Keyboard Events)
8. Effects (Basic, Custom, Sliding, Fading)
9. jQuery Best Practices

1. Време за правење на проектот: 4 недели1. Practical examples and best practices

1. Intro – Why should you use AJAX and how AJAX works?
2. XMLHttpRequest Object
3. Sending request to a server
4. Getting response from server
5. AJAX Best Practices

1. Intro – Why should you use React ?
2. Components
3. Rendering Elements
4. JSX
5. States
6. Props
7. Handling Events
8. React Best Practices

1. Време за правење на проектот: 8 недели

1. Weekly goals and challenges
2. Q&A sessions with mentors
3. Workshops


Начин на аплицирање

1

Пополни ја апликацијата со твоите податоци

2

Ќе договориме информативна средба што ќе ја направиме онлајн

3

Почни да учиш за кариера од соништата

Следната група на Академијата ќе започне со подготвителна програма наскоро. Часовите во рамки на програмата која започнува во март ќе се одржуваат четири пати неделно во работни денови, со времетраење од 2 часа. Предвидени се и термини за вежби секоја сабота.

Групата ќе биде составена од 22 учесници, а селекцијата на кандидати е во тек.

Август
2020

0 слободни места
2100
  • На 20 месечни рати без камата
Full online

Октомври
2020

0 слободни места
2100
  • На 20 месечни рати без камата
Full online

Март
2021

уште 15 слободни места
2100
  • На 20 месечни рати без камата
Full online


Останати слободни места: 15

Бројот на студенти е ограничен поради формирање на оптимални групи за работа што ќе овозможат најтемелно учење

 

 6 делумни стипендии за најдобрите кандидати и Можност за финансирање преку opportunity FUND

ЦЕНА НА АКАДЕМИЈАТА – 2.100 EUR на 20 месечни рати без камата 

За повеќе информации околу Академијата, програмата и можностите за финансирање, јавете се на тел: 071 320 101

 

 

 За нас:

Brainster e компанија за едукација која комбинира податоци, врвен наставен план, експертиза и ефективна стратегија за учење вештини како Data Science, програмирање, маркетинг, дизајн и Software Testing.