fbpx

Академија за Full Stack програмирањe

Преглед

Целта на Академијата за Full Stack Програмирање е да ги трансформира учесниците во професионални, full-stack Web програмери. Преку супер-интензивна 40 неделна програма + 8 недели довршување на финалниот реален проект, симулација на вистинска работа и изработка на 3 реални Web апликации, се навлегува длабоко во програмерската логика, од програмскиот јазик па сѐ до бизнис стратегијата на апликацијата. На крајот од Академијата учесниците ќе имаат изработено од почеток, 3 комплетно функционални Web страни на кои ќе се гордеат и ќе ги лансираат како готови Web решенија.
По завршувањето на Академијата започни нова кариера како програмер, вработи се во некоја од нашите партнерски компании или започни твој бизнис.

За кого е наменета?

За оние кои сакаат промена во кариерата

Не си задоволен од она што го работиш, од секогаш си сакал/a да бидеш Front End програмер но не знаеш од каде да почнеш? Никогаш не е доцна за да започнеш нова и успешна кариера.

Почетници

Не е потребно големо претходно искуство. Од нашите учесници бараме љубопитност, посветеност и решителност за постојано учење. Ако сакаш да научиш да дизајнираш Web апликации од почеток, оваа програма е за тебе.

За амбициозни претприемачи

Имаш бизнис идеја, се обидуваш да креираш твој производ и Web апликацијата е неизбежен дел? Научи да програмираш и постави ги темелите за твојот нов бизнис.

Професионален развој

Работиш со Front End програмери и сакаш да го разбереш нивниот јазик? Оваа академија ќе ти овозможи унапредување и развој на твојот бизнис.

Што ќе научиш?

Web-развој

Што значи целиот код и како се пренесуваат дизајнот и функциoналностите на уредот.

Javascript, jQuery & AJAX

Како да манипулираш со елементите на Web страната, како и со податоците што ќе ги содржи твојата база на податоци.

Git

Како да работиш во тим кој што е задолжен за еден ист проект, притоа секој да го има истиот код.

SQL

Како правилно да ги организираш и да раководиш со податоците кои што ќе ги содржи Web страна.

HTML & CSS

Како да ја изградиш и да го добиеш посакуваниот изглед и динамики на Web страната.

PHP

Како да пишуваш скрипти кои ќе ти момогнат за градење на динамички страни, односно како да ги поврзеш изгледот на страната со податоците од базата кои се потребни.

HTTP

Како комуницираат опслужувачот и клиентот, и како функционира принципот на барање одговор.

Laravel

Како да градиш Web апликации користејќи ја MVC (model-view-controller) архитектурата.

Стани Full Stack developer

Научи од експерти

Добиј менторство и инструкции од професионални програмери. Биди еден од оние 4000+ луѓе кои поминале низ нашите програми.

Работи на реални апликации

Учи да програмираш додека градиш вистински Web апликации. Навлези длабоко во програмерската логика преку симулирање на реална работа.

Вработи се

Добиј менторство и инструкции од професионални програмери. Биди еден од оние 4000+ луѓе кои поминале низ нашите програми.

Програма

1. Дефинирање на целите
2. Историја на програмирање и објаснување на технологиите кои ќе се користат

1. Инсталирање на Sublime
2. Работење во тимови (Git versioning)
3. Запознавање со концептите и технологиите (OOP, PHP, Laravel)
4. Инсталирање на LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP)

1. Basic command line commands
2. Creating a new project with Git
3. Cloning, branches, merging
4. GitLab

1. Intro – Explaining what HTML is all about ?
2. Most used HTML tags
3. Meta tags
4. Tables
5. Lists
6. Forms
7. HTML Best Practices

1. Intro – Why do you use CSS?
2. Text properties
3. CSS Units
4. Box Model
5. Background-properties
6. Positioning, float
7. Media queries
8. CSS Best Practices

1. Intro – Why do you use Bootstrap?
2. Grid (Rows, Columns, FlexBox)
3. Basics (Typography, Text-alignment, Floats, Breakpoints)
4. CSS Components (Buttons, List groups, Forms, Input groups, Tables, Pagination)
5. JavaScript Widgets (Carousel, Tooltip, Collapse, Popovers, Modals)
6. Bootstrap Best Practices

1. Intro – Why do you use MySQL?
2. SQL commands
3. MySQL queries
4. CRUD operations
5. ER Diagram

1. Introduction to algorithms
2. Basic algorithms in PHP
3. OOP and PHP
4. HTTP/S
5. PHP and MySQL
6. Common web concepts (Cookies, Sessions)
7. Web Security
8. Adding authentication to your PHP Web application

1. More OOP and PHP
2. Design Patterns
3. MVC
4. Frameworks (Laravel)

1. Време за правење на проектот: 2 недели

1. The Laravel ecosystem
2. Composer and Artisan
3. The main concepts behind Laravel
4. Eloquent

1. Design patterns in Laravel
2. Models
3. Commands
4. Repositories
5. Events

1. Practical examples and best practices
2. REST / CRUD
3. Controllers
4. Routing
5. Middlewares
6. APIs

1. Време за правење на проектот: 4 недели1. Practical examples and best practices

1. Error handling
2. Views – Blade
3. Connecting the dots
4. Workshops: Convert your pure PHP into Laravel web application

1. Intro – The power of JavaScript, and why should you use it ?
2. Syntax, variables
3. Conditions
4. Loops
5. Functions
6. JavaScript Best Practices

1. Intro – Why should you use jQuery?
2. Syntax
3. Selectors (Basic selectors, Content filters, Child filters)
4. Attributes/CSS (Attributes, Data, Offset, Width/Height)
5. Manipulation (DOM Insertion, Removal, Replacement)
6. Traversing (Filtering, Tree Traversal)
7. Events (Browser Events, Form Events, Mouse Events, Keyboard Events)
8. Effects (Basic, Custom, Sliding, Fading)
9. jQuery Best Practices

1. Intro – Why should you use AJAX and how AJAX works?
2. XMLHttpRequest Object
3. Sending request to a server
4. Getting response from server
5. AJAX Best Practices

1. Време за правење на проектот: 8 недели

1. Weekly goals and challenges
2. Q&A sessions with mentors
3. Workshops


Начин на аплицирање

1

Пополни ја апликацијата со твоите податоци

2

Ќе договориме информативна средба што ќе ја направиме онлајн

3

Почни да учиш за кариера од соништата

Следната група на Академијата ќе започне со подготвителна програма наскоро. Часовите во рамки на програмата која започнува во март ќе се одржуваат четири пати неделно,  со времетраење од 2 часа. 

Групата ќе биде составена од 22 учесници, а селекцијата на кандидати е во тек.

Август
2020

0 слободни места
2100
  • На 20 месечни рати без камата
Full online

Октомври
2020

0 слободни места
2100
  • На 20 месечни рати без камата
Full online

Март
2021

уште 15 слободни места
2100
  • На 20 месечни рати без камата
Full online


Останати слободни места: 15

Бројот на студенти е ограничен поради формирање на оптимални групи за работа што ќе овозможат најтемелно учење

 

 6 делумни стипендии за најдобрите кандидати и Можност за финансирање преку opportunity FUND

ЦЕНА НА АКАДЕМИЈАТА – 2.100 EUR на 20 месечни рати без камата 

За повеќе информации околу Академијата и можностите за финансирање, јавете се на тел: 071 320 101

 

 За нас:

Brainster e компанија за едукација која комбинира податоци, врвен наставен план, експертиза и ефективна стратегија за учење вештини како Data Science, програмирање, маркетинг, дизајн и Software Testing.